fbpx

Mikä Trainer?

Memoera Trainer on suomalainen laite, joka sisältää yli kaksikymmentä erilaista peliä ja tehtävää. Pelien tarkoituksena on virkistää aivotoimintaa moniulotteisesti, ylläpitää kognitiivista toimintakykyä, helpottaa muistisairauden oireita ja hidastaa sen etenemistä.

Memoera on sunniteltu erityisesti muistisairaille ihmisille, joten sen käyttö on turvallista ja helppoa. Kaikki koot, värit ja hahmot on huolellisesti tutkittu ja valittu. Myös itse laitteen muoto on harkittu muistuttamaan esim. ompelukonetta, leipälaatikkoa tai kirjaa.
Laitteessa ei ole ylimääräisiä toimintoja, kuten internetselainta tai asetukset -valikkoa, joten se ei vaadi mitään pohjaosaamista tai teknistä räpläämistä. Monet muistisairaat ihmiset käyttävät Memoeraa itsenäisesti ja vain minuutin muistavallekin löytyy sopivia tehtäviä.

Peleissä on muun muassa sanallisia, kuvallisia, päättely- ja muistitehtäviä. Pelien ohjeistuksessa on vältetty sanallisia ohjeita ja käytetty kuvallista ohjeistusta, jota on helppo seurata ja joka avustaa aina tarvittaessa. Aluksi pelit pelavat itse itseään näyttääkseen mallia, ja pyytävät sitten käyttäjän mukaan. Näyttöä kosketaan sormella.
Useimmissa harjoitteissa tasot vaikenevat tai helpottuvat pelaajan vireystilan mukaan.

Memoera Trainer

“Memoera ei ole ikävä harjoite, jota tehdään koska niin pitää tehdä, vaan sitä pelataan koska se on hauskaa!”

Voisiko siitä olla hyötyä läheiselleni?

Jos olet muistisairautta sairastavan omaishoitaja tai etsit läheisellesi hauskaa ja kognitiivista toimintakykyä yllpitävää virikettä, vastaus on kyllä.Memoera Trainer sopii kaikille niille, jotka kaipaavat arjeensa mukavaa ja hyödyllistä ajanvietettä, mutta eivät osaa käyttää tablettia tai tietokonetta.

Hauska ja tehokas aivojumppa lisää oman elämän hallinnan tuntua ja kykyä itsenäiseen toimintaan. Pelien onnistuminen tuo hyvää oloa.Memoerasta on hyötyä paitsi itse käyttäjälle, myös hänen omaishoitajalle, sillä muistisairaan viihtyessä turvallisen laitteen parissa omaishoitajakin saa omaa aikaa, näin koko kodin ilmapiiri nauttii arjen pienistä hetkistä.

Voiko Traineria kokeilla jossain?

Kyllä voi, Memoera on käytössä monessa Muistiyhdistyksessä, ja suurin osa niistä pitää laitetta esillä uusille jäsenille tutustuttavaksi.
Teimme listan kaikista paikoista, jossa Traineria saa kokeilla.

Eettisyys ja hinta

Memoera Trainer on vuokrattavissa oleva laite.
Vuokrasopimus syntyy, kun tilaat koekäytön. Sopimus ei ole määräaikainen eikä edellytä minimitilauksia. Voit palauttaa laitteen milloin tahansa.

Memoera Trainerin vuokra on 29,50€/kk.

Saat ensimmäiset 14 vuorokautta kokeilujaksona täysin ilmaiseksi!

Sisältö

Kielivaihtoehdot

– suomi
– ruotsi
– englanti
– italia

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Memoeraan ja käytimme sitä ahkerasti. Pelit olivat mielenkiintoisia ja hyvää ajanvietettä.
Kun isä vielä asui kotona hän esim. pelasi ruokapöydän äärellä sinä aikana kun äiti teki ruoan. Pelit olivat erittäin positiivisia virikkeitä muistisairaalle kuten myös omaisille.

Annika Forsman

Vaikka äidin muistisairaus on viime aikoina edennyt, hän on vielä kovasti kiinnostunut Memoeran käyttämisestä ja on ylpeä siitä, että hänellä on oma tietokone!

On hienoa, että on olemassa Memoera, ja soisin sen olevan yleisesti käytössä palvelutaloissa.

Erja Orre

Olen yrittänyt saada mieheni katsomaan televisiota ja innostumaan peleistä tietokoneella ja tabletilla tuloksetta.

Kun Memoera tuli meille, mieheni meni itse tutustumaan siihen ja on innostunut pelaamisesta!

Yksityishenkilö, Skotlanti

Minä suosittelen Memoeraa vilpittömästi!

Jopa pitkälle edenneessäkin muistisairaudessa laite saattaa toimia yllättävän hyvin. Kun Memoeraa käyttää tulokset myös aivojen toiminnan kannalta ovat suotuisat. Memoeraa voi käyttää juuri silloin kun itse haluaa, joten omaehtoinen käyttö lisää potilaan osallisuutta omaan hoitoon ja tarjoaa kuitenkin aivoille oikeita virikkeitä.

Memoeraa kannattaa kokeilla, sillä lähes kaikki käyttäjät ovat siitä pitäneet.

Simo Pajunen

Geriatri ja sisätautien erikoislääkäri

Läheisellämme on ollut Memoera käytössä neljä vuotta. Sen käyttö on antanut mummulle jälleen pätevyyden ja onnistumisen tunnetta. Myös lähiomainen saa vähän vapaa-aikaa itselleen kun tietää että mummu pelaa rauhassa.
Ennen Memoeraa hänellä oli kova pelko käyttää sähköisiä laitteitta, mutta Memoeran käyttöhelppous toi uskalluksen käsitellä myös kodinkoneita.
Memoeran käytön oppimiseen meni ehkä viikko ja sillä hän sai taas uuden oppimisen tunteen. Mummu viihtyy laitteen parissa, se on hänelle selvästi tosi tärkeä, sillä hän on tehnyt Memoeralle myös oman peiton, jolla hän peittää sitä silloin kun se on pois käytöstä.

Kati ja Jyrki Sarva
Asiakaskokemus