fbpx

Mikä Trainer?

Memoera Trainer on suomalainen laite, joka sisältää yli kaksikymmentä erilaista peliä ja tehtävää. Pelien tarkoituksena on virkistää aivotoimintaa moniulotteisesti, ylläpitää kognitiivista toimintakykyä, helpottaa muistisairauden oireita ja hidastaa sen etenemistä.

Memoera on sunniteltu erityisesti muistisairaille ihmisille, joten sen käyttö on turvallinen ja helppo. Kaikki koot, värit ja hahmot on huolellisesti tutkittu ja valittu. Myös itse laitteen muoto on harkittu muistuttamaan esim. ompelukonetta, leipälaatikkoa tai kirjaa.Laitteessa ei ole ylimääräisiä toimintoja, kuten internetselainta tai asetukset -valikkoa, joten se ei vaadi mitään pohjaosaamista tai teknistä räpläämistä. Monet muistisairaat ihmiset käyttävät Memoeraa itsenäisesti ja vain minuutin muistavalle ihmisellekin löytyy sopivia tehtäviä. 

Peleissä on muun muassa sanallisia, kuvallisia, päättely- ja muistitehtäviä. Pelien ohjeistuksessa on vältetty sanallisia ohjeita ja käytetty kuvallista ohjeistusta, jota on helppo seurata ja joka avustaa aina tarvittaessa. Aluksi pelit pelavat itse itseään näyttääkseen mallia, ja pyytävät sitten käyttäjän mukaan. Näyttöä kosketaan sormella. Useimmissa harjoitteissa tasot vaikenevat tai helpottuvat pelaajan vireystilan mukaan.

Memoera Trainer

“Memoera ei ole ikävä harjoite, jota tehdään koska niin pitää tehdä, vaan sitä pelataan koska se on hauskaa!”

Voisiko siitä olla hyötyä toiminnassani?

Jos työskentelet päivittäin ikäihmisten parissa vastaus on kyllä.
Memoera on oiva työväline ottaa mukaan muistikuntoutuksen ja viriketoiminnan suunnitelmiin. Sitä voi käyttää joko yksilöllisesti jokaisen ikäihmisen tarpeiden mukaan tai yhteisessä arjessa kaikkien hyväksi.
Trainerista hyötyvät mm. palvelutalot, hoivakodit ja kotihoidot. Laitetta käytetään päivittäin keskivaikeasti ja vaikeasti muistisairaiden kanssa.
Hauska ja tehokas aivojumppa lisää ikäihmiselle elämänhallinnan tuntua ja kykyä itsenäiseen toimintaan. Pelien onnistuminen tuo hyvää oloa.

Yhdessä pelaaminen on innostavaa – kun joku pelaa saattaa viereen ilmestyä nopeasti muita katsomaan mitä tapahtuu. Tuntemattomatkin ihmiset, joilla ei muuten ole yhteistä tekemistä saattavat pelata yhdessä hyvin mielellään.
Joskus on hyvin yllättävää, mitä kukakin haluaa tehdä, ja mikä taito on säilynyt. Jopa lähes puhumattomat henkilöt saattavat etsiä innoissaan sanoja ruudukosta, tai henkilö, joka ei enää löydä kuvista tai sanoista mitään mielenkiintoa, saattaa laskea mielellään.

Trainerin käyttöönotto säästää arvokasta aikaa – Trainerin helppokäyttöisyyden vuoksi työntekijän ei tarvitse viettää sekunttiakaan käytön oppimisessa. Tämän lisäksi muistisairaan viihtyessä turvallisen laitteen parissa, hoitaja ehtii huolehtia toisesta asukkaasta. Näin tuetaan myös henkilöstötyön sujuvuutta päivittäisissä työtehtävissä.

Muistisairaan kuntoutuksessa vuorovaikutussuhde on tärkeä – Trainerilla esim. ohjaaja tai fysioterapeutti pystyvät saamaan vuorovaikutusta ja kontaktia myös vaikeampiin potilaisiin.

Lukuisat muisti-, lähihoitajat ja ohjaajat ympäri Suomea tuntevat Memoeran, tutustu sinäkin!

Kognitiivinen toimintakyky

– muisti
– oppiminen
– keskittyminen

– tarkkavaisuus
– hahmottaminen
– tietojen käsittely

– ongelmien ratkaisu
– toiminnanohjaus
– kielellinen toiminta

Eettisyys ja hinta

Memoera Trainer on vuokrattavissa oleva laite.
Vuokrasopimus syntyy kun tilaat koekäytön. Sopimus ei ole määräaikainen eikä edellytä minimitilauksia. Voit palauttaa laitteen milloin tahansa.

1 kpl 39,52 euroa kuukaudessa per laite
5 kpl 37,50 euroa kuukaudessa per laite
10 kpl 34,50 euroa kuukaudessa per laite

Hinnat on ilmoitettu ilman arvonlisäveroa.

Saat ensimmäiset 7 vuorokautta kokeilujaksona täysin ilmaiseksi!

Sisältö

Kielivaihtoehdot

– suomi
– ruotsi
– englanti
– italia

Memoera on palvelukeskuksessamme käytössä keskivaikeasti ja vaikeasti muistisairaiden yksikössä.
Laite on helppokäyttöinen ja asukkaat viihtyvät sen parissa pitkiäkin aikoja.
Pelit ovat mielekkäitä ja niistä innostutaan. Näyttö on selkeä ja helppo hahmottaa. Laitteen koko on hyvä ja se pysyy tukevasti pystyssä ja paikallaan.

Voimme lämpimästi suositella!

Meillä Raahen seudun muistiyhdistyksen käytössä Memoera-laite on ollut eri ryhmissä – esim. vertaistukiryhmissä – yksilö- ja ryhmätyöskentelyssä, avointen ovien päivissä yleisölle esittelyssä ja kokeilussa, sekä vp-aktiivien omassa käytössä.
Laite on todettu hyväksi ja mielenkiintoiseksi. Olemme siis olleet hyvin tyytyväisiä laitteen monipuolisuuteen.
Voimme suositella ko. laitetta yhdistysten, perheiden jne. käyttöön.

Memoera on meillä käytössä päivittäin.
Kovaa suosiota on herättänyt tietovisa -peli, jota asukkaat useimminten pelaavat yhdessä. Pelin kysymykset herättävät myös ikäihmisissä muistoja ja keskusteluja sekä nykypäivästä että entisajasta.

Muistipeliä pelataan myös porukalla, sillä etsittävät kuvat ovat juuri sopivia, värikkäitä ja yksinkertaisia esineitä.

Anne Koskinen

Minä suosittelen Memoeraa vilpittömästi!
Jopa pitkälle edenneessäkin muistisairaudessa laite saattaa toimia yllättävän hyvin.
Kun Memoeraa käyttää tulokset myös aivojen toiminnan kannalta ovat suotuisat.
Memoeraa voi käyttää juuri silloin kun itse haluaa, joten omaehtoinen käyttö lisää potilaan osallisuutta omaan hoitoon ja tarjoaa kuitenkin aivoille oikeita virikkeitä.
Memoeraa kannattaa kokeilla, sillä lähes kaikki käyttäjät ovat siitä pitäneet.

Simo Pajunen

Geriatri ja sisätautien erikoislääkäri

Asukkaamme pelasivat Memoeralla mielellään ja jaksoivat keskittyä melko hyvin.
Tietovisa -peliä monipuoli kysymyksineen pelattiin hymy huulilla ja hedelmäpeliin osallistuivat hyvin myös asukkaat, joilla sairaus on edennyt jo hieman pidemmälle.

Villa Tapiola Memoera

Tuote koukuttaa hyvällä tavalla pelaajaa, seniorit ovat innostuneet pelaamisesta.

Hoitohenkilökunta on esittelyillä todennut memoeran soveltuvaksi heidän asiakkailleen. Tietovisa on ollut suosiossa, lisää tämän kaltaisia pelejä.

Memoerasta saatu palaute on ollut hyvin positiivista!

Selkeästi tuotteelle on olemassa kysyntää.

Teknologialainaamo

Terapeuttien mielestä laite soveltuu aivoverenkiertohäiriön sairastaneille hyvin.
He ovat pelanneet yksin ja myös ryhmätietovisaa. Osalla heistä on hahmottamisen ongelmaa, käden motoriikka ongelmaa tai lievää afasiaa.
Jokaiselle on löytynyt haasteita tarpeeksi.

Mervi Huttunen

Neuron

Asiakkaamme muun muassa